Om Wiklundska Studenthemmen

Om Wiklundska

Historien om Wiklundska börjar med att två bröder flyttar till Lund för att studera våren 1986. De har fördelen av att deras mor köper dem ett hus på Hjortgatan som snabbt utvecklar sig till ett studenthem för pojkar där många olika personligheter kommer och går. Till höstterminen 1989 känns studenthemmet för litet och ett hus på Stora Södergatan förvärvas. Wiklundska Studentgården har fötts. Här flyttar 8 studenter in i fem olika lägenheter.

Hösten 2019 behövdes en mer genomgripande renovering och denna blev klar till höstterminen 2020. Då flyttade 17 studenter in i fem omgjorda lägenheter. Nu är studenthemmet öppet för alla studerande. Våren 2021 förvärvades ytterligare ett hus, vilket ligger på Prennegatan. Här finns 6 studentrum i ett mysigt gatuhus.

Den sociala gemenskapen och samvaron har alltid varit viktig på de Wiklundska Studenthemmen. Genom åren har många haft både professionellt och socialt stor nytta av gemenskapen som har uppstått på studenthemmen. När en Wiklundare så småningom lämnar sitt studenthem får vederbörande upp sitt namn på tavlan med alla tidigare Wiklundare och är givetvis alltid välkommen tillbaka.